Programe avizate de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova

Centru de Limbi Străine acreditat de către Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare (ANACEC) pentru o perioadă de 5 ani, prin Ordinul nr. 57 din 26.01.2021 al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova

Centru autorizat de pregătire și susținere a examenului internațional Cambridge

Mai multe…

Centru autorizat de pregătire și testare a examenului internațional IELTS

Mai multe…

LINGUATA - CEA MAI MARE REȚEA DE ȘCOLI DE LIMBI STRĂINE

ÎMPREUNĂ DIN 1996

De ce Linguata?

 • 27 de ani de experiență în predarea limbilor străine în Moldova;
 • Profesori experți în predarea limbilor străine;
 • Promovabilitatea la examenele internaționale de 98.5 %;
 • Puteți studia de acasă, folosind platformele online;
 • Test de plasare și prima oră (de probă) gratuite;
 • O varietate de programe;
 • Grupe mici de studiu;
 • Suport de curs și toate materialele educaționale necesare;
 • Certificatele de absolvire sunt recunoscute de Ministerul Educației.

 Care este cea mai potrivită vârstă pentru a începe studierea unei limbi străine?

Viitorul e cu siguranţă al celor care vorbesc limbile străine, iar tendinţa internaţională este ca studierea acestora să înceapă la o vârstă cât mai fragedă. De ce?

Pedagogii și psihologii cu renume mondial afirmă că cei care învață limbile străine de mici se bucură de unele avantaje extrem de importante care facilitează cu mult procesul educațional. Învățând limbile străine de la o vârstă fragedă, copiii dezvoltă o pronunțare corectă și frumoasă, asemănătoare vorbitorilor nativi. Spre deosebire de cei maturi, cei mici nu se tem sa facă greșeli și încearcă de multe ori; de aceea copiii își dezvoltă mai ușor fluența într-o limbă străină.

Cum are loc  testarea?

 • Testarea are loc în două moduri: pentru copii claselor primare se face în formă orală și pentru adolescenți și adulți în formă scrisă.
 • Testarea nivelului de cunoştinţe se face gratuit şi oferim o lecţie de probă la fel gratuită.

Cât timp durează un curs pentru copiii de vărsta 7-10 ani?

Cursul durează un an şcolar, septembrie-mai, cu vacanţe incluse, 2 şedinţe pe săptămână a câte 65 minute fiecare şedinţă.

Care este numărul de persoane în grupă?

 • grupe obişnuite: 6-12 persoane;
 • grupe mici: 2-5 persoane.

Ce manuale utilizaţi?

 • Utilizăm manualele renumitei edituri Cambridge University Press, National Geographic (l. engleză), Hueber (l. germană), Hachette (l. franceză), Edilingua (l. italiană), care sunt foarte interactive şi corespund în întregime cerinţelor internaţionale pentru studierea limbilor străine.

Care este limba de predare în timpul orelor?

În timpul lecţiilor se vorbeşte în limba studiată, pentru ca cursantul să înţeleagă şi să comunice mai uşor în această limbă.

Tot materialul nou este predat în timpul lecţiei, prin urmare cursantul pleacă de la lecţie cu materialul însuşit.

Ce presupune tema de acasă?

Tema de acasă presupune doar revizuirea vocabularului studiat, şi 1 sau 2 exerciţii de consolidare a materialului însușit în clasă.

Ce presupune un curs de studiu?

Cursul presupune dezvoltarea abilităţilor de scriere, citire, comunicare şi audiere în limba studiată.

Eliberaţi un certificat la finele cursului?

La sfârşitul cursului, cursanţii susţin un test final. În baza rezultatului (minim 60%), cursanţilor li se oferă un certificat, acreditat de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al RM, cu menţionarea nivelului studiat.

Organizați lecţii audio şi video?

În timpul lecțiilor, profesorul utilizează materiale ilustrative, audio, video, instrumente web de predare/ învățare pentru o asimilare mai ușoară și eficientă a materialului predat.

Taxa de studii trebuie achitată integral?

Taxa de studii poate fi achitată în rate, fie în patru, fie în şase rate (pentru grupele obişnuite de 8 luni) sau în două rate (pentru grupele intensive de 3-4 luni), în lei, conform ratei de schimb, stabilită de BNM în ziua achitării.

 Cum pot fi elevii eliberaţi de examenul de limbă engleză la BAC?

Cursul de pregătire pentru examenul Cambridge include 140 de ore academice, ceea ce permite cursanţilor să-şi dezvolte toate abilităţile lingvistice (citirea, scrierea, comunicarea, audierea) prin intermediul unui şir de activităţi captivante şi totodată utile, în conformitate cu cerinţele examenului Cambridge.

Dacă cursanţii promovează nivelul avansat B2 al examenului Cambridge, atunci aceştia sunt eliberaţi de la examenul de BAC la limba engleză, obţinând nota 10 din oficiu, şi totodată mai au posibilitatea să aplice la universităţile de peste hotare, acest certificat fiind necesar la aplicare (nivelul C1).

Care sunt avantajele examenului şi certificatului Cambridge?

Certificatul Cambridge:

 • este recunoscut în întreaga lume, în peste 20.000 de universităţi, angajatori din sectorul public şi privat în toate ţările vorbitoare de limba engleză;
 • oferă opţiuni de aplicare la studii peste hotare şi de angajare în câmpul muncii în străinătate
 • oferă posibilitatea de a fi eliberat de la examenul de limbă engleză la BAC, cu nota 10 din oficiu (nivelurile B2, C1);
 • se susţine în RM, la Școlile Linguata deci, nu mai e necesar să mergi în România sau Ucraina pentru a susţine acest examen;
 • certificatul Cambridge este valabil pe viaţă.