Programe avizate de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova

Centru de Limbi Străine acreditat de către Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare (ANACEC) pentru o perioadă de 5 ani, prin Ordinul nr. 57 din 26.01.2021 al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova

Centru autorizat de pregătire și susținere a examenului internațional Cambridge

Mai multe…

Centru autorizat de pregătire și testare a examenului internațional IELTS

Mai multe…

LINGUATA - CEA MAI MARE REȚEA DE ȘCOLI DE LIMBI STRĂINE

ÎMPREUNĂ DIN 1996

◊ 27 ani de experiență;

◊ Cei mai buni profesori;

◊ Cel mai înalt nivel de predare;

◊ Lecții online și offline;

◊ Cele mai interactive metode;

◊ Oferte variate.

Orar: luni – vineri

Persoane în grupă: 6 – 12 persoane

Durata ședinței: 90 min.
Perioada: septembrie – mai
Preț: de la 5,2 Euro ora academică
Număr total de ore: 75 ore academice
Frecvența: 2 – 3 ședințe pe săptămână

Prezentări video privind condiţii de admitere, sugestii pentru studenţi și sfaturi pentru profesori:

Probele de examen – Introducere
TOEFL – admitere, viza și burse
Desfășurarea examenului
De ce TOEFL? Avantaje

Condiții minime pentru recunoaștere și echivalare:

B1: 57-86 puncte
B2: 86-109 puncte
C1: 110-120 puncte

Detalii privind desfășurarea examenenelor se pot obține la secretariatele școlilor LINGUATA.

Unul dintre cele mai populare examene, TOEFL continuă să fie un test de largă recunoaştere internaţională pentru evaluarea abilităţilor SCRIERE, ASCULTARE, CONVERSAŢIE şi CITIRE. Competenţele lingvistice trebuie să echivaleze nivelul universitar. Certificatul este recunoscut de peste 8000 de universităţi şi agenţii de recrutare şi răspunde tuturor cerinţelor pentru obţinerea vizei de student sau cetăţenie pentru Australia si Statele Unite.

TOEFL vs. CAMBRIDGE

Dacă e să comparăm aceste două teste de certificare a cunoștințelor limbii engleze ca limbă străină, atunci putem cu certitudine menționa că există atât aspecte similare, cât și aspecte-cheie diametral opuse.

 RECUNOAȘTERE

Atât TOEFL cât și Cambridge sunt teste cu recunoaștere internațională, TOEFL fiind recunoscut în peste 130 de țări din întreaga lume, în special în SUA și Canada, pe când Cambridge se bucură de recunoștință internațională în peste 20 de mii de universități din lume. Prin urmare, se recomandă elevilor care intenționează sa aplice la universitățile din străinătate să se asigure în prealabil de cerințele de admitere ale universităților cu referire la certificatul de confirmare a nivelului de cunoaștere a limbii engleze solicitat.

 VALABILITATE

Certificatul TOEFL este valabil pentru o perioadă de 2 ani din data eliberării, pe când marele avantaj al certificatului Cambridge îl constituie faptul că acesta nu are termen de valabilitate, fiind eliberat pentru întreaga viață.

NIVELURI

Examenul TOEFL nu este divizat pe niveluri de cunoștințe ale limbii, acesta are un scor minim și maxim, candidatului fiindu-i atribuit un nivel lingvistic în funcție de scorul obținut. Acest examen este destinat adolescenților sau adulților.

Pe de altă parte, examenele Cambridge sunt împărțite pe niveluri lingvistice bine structurate, existând clase chiar și pentru copii sau categorii speciale (business / teaching etc.), prin urmare, fiind un examen potrivit pentru oricine.

PROBA DE SPEAKING

Examenul TOEFL folosește un microfon pentru a inregistra raspunsurile participanților, aceștia interacționând practic doar cu un computer.

Examenul Cambridge se focuseaza pe comunicarea face-to-face (între examinator și candidat, respectiv candidat-candidat), simulând situații naturale cu care candidații se vor confrunta în viața cotidiană / educațională / profesională.