DETALII CURS
Durata cursului:3-4 luni

Structura cursului: 2-3 ședințe/săpt

Numărul de ore: 100 ore

Orarul lecțiilor:luni –vineri

Durata lecțiilor:45 min(durata unei ședințe 90 min).

Condiții minime pentru recunoaștere și echivalare:

57-86 puncte B1

86-109 puncte B2

110-120 puncte C1

Prezentări video privind condiţii de admitere, sugestii pentru studenţi și sfaturi pentru profesori:

Probele de examen – Introducere

TOEFL – admitere, viza și burse

Desfășurarea examenului

De ce TOEFL? Avantaje

Detalii privind desfășurarea examenenelor se pot obține la secretariatele școlilor LINGUATA.

Unul dintre cele mai populare examene, TOEFL continuă să fie un test de largă recunoaştere internaţională pentru evaluarea abilităţilor SCRIERE, ASCULTARE, CONVERSAŢIE şi CITIRE. Competenţele lingvistice trebuie să echivaleze nivelul universitar. Certificatul este recunoscut de peste 8000 de universităţi şi agenţii de recrutare şi răspunde tuturor cerinţelor pentru obţinerea vizei de student sau cetăţenie pentru Australia si Statele Unite.

TOEFL vs. CAMBRIDGE

Dacă e să comparăm aceste două teste de certificare a cunoștințelor limbii engleze ca limbă străină, atunci putem cu certitudine menționa că există atât aspecte similare, cât și aspecte-cheie diametral opuse.

 RECUNOAȘTERE

Atât TOEFL cât și Cambridge sunt teste cu recunoaștere internațională, TOEFL fiind recunoscut în peste 130 de țări din întreaga lume, în special în SUA și Canada, pe când Cambridge se bucură de recunoștință internațională în peste 20 de mii de universități din lume. Prin urmare, se recomandă elevilor care intenționează sa aplice la universitățile din străinătate să se asigure în prealabil de cerințele de admitere ale universităților cu referire la certificatul de confirmare a nivelului de cunoaștere a limbii engleze solicitat.

 VALABILITATE

Certificatul TOEFL este valabil pentru o perioadă de 2 ani din data eliberării, pe când marele avantaj al certificatului Cambridge îl constituie faptul că acesta nu are termen de valabilitate, fiind eliberat pentru întreaga viață.

NIVELURI

Examenul TOEFL nu este divizat pe niveluri de cunoștințe ale limbii, acesta are un scor minim și maxim, candidatului fiindu-i atribuit un nivel lingvistic în funcție de scorul obținut. Acest examen este destinat adolescenților sau adulților.

Pe de altă parte, examenele Cambridge sunt împărțite pe niveluri lingvistice bine structurate, existând clase chiar și pentru copii sau categorii speciale (business / teaching etc.), prin urmare, fiind un examen potrivit pentru oricine.

PROBA DE SPEAKING

Examenul TOEFL folosește un microfon pentru a inregistra raspunsurile participanților, aceștia interacționând practic doar cu un computer.

Examenul Cambridge se focuseaza pe comunicarea face-to-face (între examinator și candidat, respectiv candidat-candidat), simulând situații naturale cu care candidații se vor confrunta în viața cotidiană / educațională / profesională.

Linkuri utile cu privire la TOEFL:

Information about TOEFL

TOEFL Tips

What skills do you need for the TOEFL iBT?

iBT skills – watch the video

Recommended books

TESTS

TOEFL Reading

TOEFL Listening

TOEFL Structure

TOEFL Vocabulary – Lists of words 

NEW! Academic Word List and Practice Tests