IELTS (International English Language Testing System), 100 ore de pregătire în module de 4 – 6 luni.

Testarea IELTS constă din patru probe :

Audierea (Listening)

Citirea (Reading)

Scrierea (Writing)

Interviul sau Conversația (Speaking)

Fiecare dintre acestea are un anumit specific de desfășurare. Primele trei probe se dau în cadrul unui singur examen de 3 ore, iar ultimul se dă ulterior la câteva zile.
Testul IELTS este în esență un test ușor care se bazează foarte mult pe identificarea abilităților de a te descurca într-un mediu în care se vorbește efectiv în engleză,  se testează capacitatea de a înțelege și de a te exprima, precum și atenția. Rețineți că o dată plecați nu veți mai putea să puneți pe oricine să repete de două ori dacă nu ați înțeles. Astfel toate cele patru probe au aceeași importanță.

Testul are două mari module:

ACADEMIC TEST – este folosit pentru cei care prestează o meserie care cere un grad mai mare de abilități de comunicare și cunoștințe tehnice ( medici, profesori, ingineri ). Este folosit pentru meseriile exacte și pentru admiterea în facultăți.

GENERAL TEST – folosit pentru a testa efectiv abilitățile de limbă. Este folosit pentru meserii mai puțin exacte ( economiști, avocați, etc ).

În special pentru emigrare se dă testul GENERAL. Diferența dintre cele două teste constă în probele de READING și WRITING, celelalte două probe fiind similare.

Testarea se face împreună și pentru cei care dau ACADEMIC și cei care susțin GENERAL în aceeași sală, cu mențiunea că au alte materiale pentru examen.

Rezultatele testului se pot ridica personal de la autoritatea care susține testul sau vă pot parveni prin poștă acasă. Totodată se poate specifica dacă doriți să mai fie transmisă o copie și la autoritatea unde veți emigra sau studia.

Examenul IELTS îl puteți susține în România. La Linguata studenții pot face doar cursuri de pregătire.

https://www.ielts.org/about-the-test/sample-test-questions